Life coachingA life coaching nagyszerű módszer, amely során a coach, nyitott, mégis célzott kérdések segítségével végigvezeti a hozzá fordulót (“coachee”) a problémájára, illetve céljára vonatkozó, feltáró és megoldás tervező folyamaton. Az elgondolkodás, önelemzés – érzések, gondolkodás, viselkedés szintjén, – segít a vélt és a valódi problémák, akadályok felismerésében, illetve megkülönböztetésében, a problémák gyökerének feltárásában, a megoldási lehetőségek felmérésében és kiértékelésében. 

A folyamat első szakasza konkrét akcióterv készítésével és az az iránti elkötelezettség kialakításával zárul.
A coach eztán együtt követi ügyfelével a megvalósulás folyamatát. Támogat, segít fenntartani a motivációt. Az etikus coach nem köti magához ügyfelét, hanem megtanítja arra, hogy használja maga a módszert (öncoaching) és vele együtt örül a sikereinek.

Tényleges súlyfelesleg számtalan ok miatt kialakulhat, többek között öröklött alkati tényezők, hormonális problémák, mozgásszegény életmód, illetve nem egészséges táplálkozás miatt is, hogy csak a legismertebbeket említsük. Gyakran előfordul ezek kombinációja is. Az alkati tényezők kivétel, mindig van lehetőség változtatásra ha felismerjük a háttérben meghúzódó testi, szellemi, lelki okokat és azokat célzottan kezeljük. Nagyon gyakori például az alacsony önbecsülés, az önvád, melyek mellé sokszor társul étellel való kompenzálás, hiánypótlás. Az is előfordul, hogy valaki unalmában túlzott evéssel foglalja le magát. Természetesen egyéb rejtett vagy nyilvánvaló okok is lehetnek.

Minden ember egyedi és más-más környezeti hatások érték, érik mint a többieket. Hogy is lehetne univerzális, mindenkinek beváló “tuti” megoldásokat adni ? Igazán működő megoldásokat holisztikus szemleléttel lehet adni. Olyat, ami az egyénhez testi, szellemi és lelki szinten egyaránt passzol. Amit szívesen követ, de legalábbis semmiképpen sem utál vagy utasít el belül.

A fogyás programban a fentiek miatt a coaching adja az alapot, a keretet. Ennek során állapítjuk meg együttesen mi lesz a jó, a kivitelezhető megoldás csomag az egyénnek. A szakértő partneri csapat pedig segít a megvalósításban.

Jelentkezés, időpont egyeztetés az itt  található telefonszámon vagy e-mail címen lehetséges.

 

Érdeklődés az átfogó holisztikus program iránt