ezért veszélyesek a gyorsan sokat ígérő diéták“Hogyan fogyj egy hét alatt 5 kilót?” avagy ezért veszélyesek a gyorsan sokat ígérő diéták

A “minél többet, minél rövidebb idő alatt” világában élünk. Véletlenül se kelljen megmozdulni, vagy változtatni a mindennapi rutinunkban, de azért szeretnénk leadni 10-20 kilót, és szeretnénk tökéletes alakot. Maximum a koplalást vállaljuk be, mert ha pár hétig nem eszünk, az biztosan meghozza a kívánt eredményt. Pedig ez így nem működik, és aki mást állít, az bizony be akar csapni.

Ennek ellenére nem is egy diétát találtak már ki, ami hetek alatt ígéri a bombaformát, és ezzel természetesen az egekbe nőnek az eladások, mert mindenki már tegnap, vagy legalábbis már ma tökéletes alakot akar. Ezek a fogyókúrák elképesztően sok kárt okoznak, mert ugyan lehet, hogy néhány hétre el tudod érni a kitűzött célt, de közben megbetegít, és enerválttá tesz. És felmerül a kérdés: mi lesz utána? Íme, 5+1 ok, amiért SOHA nem szabad gyors diétába kezdened.

  • Fáradtság

Ugye nem kell magyarázni, hogy az étel a tested motorja? Nélküle egyszerűen nem tudunk működni. Nemhogy sportolni nem lesz energiád, de a mindennapos tevékenységek is sokkal nehezebben fognak menni. Se a tanulással, se a munkával nem fogsz tudni haladni, de a szabadidős tevékenységekben sem lesz örömöd. Fásult, enervált, lassú és fáradt leszel. Megéri?

  • Izomcsökkenés

Ha nem viszel be elegendő és megfelelő tápanyagot, akkor hiába vágysz jó alakra, maximum egy gebe lehetsz. Jó tartásod, tónusos izmaid ettől nem lesznek, sőt. Ha éhezel, az izomtömeget is felhasználja a szervezet az üzemanyagért. Azt sem árt tudni, hogy míg a zsírt könnyebben és rövidebb idő alatt vissza lehet szedni, az izmot nehezebben, és komoly munkával lehet visszaépíteni.

 

 

A cikk folytatása:

http://www.life.hu/ez-zsir/20180131-a-gyorsan-sokat-igero-dietak-veszelyei.html