a jó diéták 10 ismérveA jófajta diétát valójában életmódváltásnak hívjuk. Sokakat viszont megijeszt ez a szó, ugyanis hosszú távú elköteleződést jelent, míg a diéta a köztudatban egy gyors fogyási módszert takar. Ennek azonban nem szabad bedőlni. Hogy jól tudj választani a különböző fogyókúrás módszerek között, megmutatjuk a jó diéták 10 ismérvét.

1. Meghatározza az ideális súlyvesztést

Az olyan diétákat mindenképpen kerüld el, amelyek egy hét alatt többkilós súlyvesztést ígérnek. Az ilyen mértékű fogyás felborítja a test egészséges működését, és egészségügyi problémákat is okozhat. Az ideális súlyvesztés fél-egy kiló között van hetente.

2. Nem tiltja a zsírok bevitelét

Sok diétára jellemző, hogy nagymértékben csökkenti a zsírok bevitelét, pedig a jófajta zsírokra nagy szüksége van a szervezetünknek. A zsírcsökkentett diétától fáradékony leszel, és az állandó éhségérzet fok kerülgetni.

3. A reggelit fontos étkezésnek tartja

A minőségi reggeli elengedhetetlen ahhoz, hogy egész nap energikus legyél. Jófajta szénhidrátban, zsírokban és rostokban gazdag reggelit érdemes enni, ez szuper lendületet ad a naphoz, ráadásul azt is kimutatták, hogy akik gazdagon és jól reggeliznek, azok sokkal könnyebben fogynak, ráadásul sokkal kevesebbet nassolnak a nap folyamán.

 

A cikk folytatása:

http://www.life.hu/ez-zsir/20180116-a-jo-dietak-10-pontja.html